"Румуни принесли прапор ДНР на стадіон": російська пропаганда пробила чергове дно на Євро-2024

Ольга Котів18 червня, 13:00
"Румуни принесли прапор ДНР на стадіон": російська пропаганда пробила чергове дно на Євро-2024

Румуни нібито принесли прапор ДНР на стадіон – насправді це фотошоп - Х

00 хв

Під час першого матчу України на Євро-2024 сталися провокації, організована російськими інтернет-тролями. У фейк повірили поважні новинні ресурси та видання.

Джерело: О2

Зокрема, агентство Nexta повідомило, що румунські вболівальники буцімто підняли на своєму секторі прапор так званої "Донецької народної республіки". Інтернет-користувачі швидко встановили, що прапора на матчі насправді не було.

Друг Мілевського програв величезну суму на матчі Україна – Румунія: "З позитиву – MEGOGO ліг"

"Під час матчу стався неприємний інцидент: один із румунських уболівальників приніс на стадіон прапор сепаратистів ДНР", – повідомило агентство Nexta. "Інформацію" швидко підхопили й поважні закордонні газети.

Проте вболівальники обох команд повідомили, що жодного прапора чи інших інцидентів, пов’язаних із війною в Україні, не було. Румунські фани чітко заявили, що чи не вся їхня країна підтримує Україну у війні проти російського агресора.

Реклама

"Ось оригінал, на випадок, якщо комусь знадобиться, тому що хтось обов’язково опублікує виправлену версію", – сказав один із користувачів X.

У соцмережах також поширилося відео, на якому румуни нібито скандують ім'я російського диктатора. Сюди також втрутились інтернет-користувачі, які довели, що це фейк, опублікувавши відео з оригінальним звуком.

Завдяки такій швидкій реакції російську пропаганду вдалося швидко виявити та припинити. Румунські ЗМІ ж повідомляють, що насправді Україну в її боротьбі проти агресора підтримали навіть їхні фанати, яких на трибунах була більшість.

Гарячі новини Новини