Українці допомогли отямитись: ФІФА вляпалась у скандал – на плакаті ЧС-2024 показали росіянина

Ольга Котів23 травня, 17:20
Українці допомогли отямитись: ФІФА вляпалась у скандал – на плакаті ЧС-2024 показали росіянина

ФІФА показала росіянина на плакаті - ФІФА

00 хв

Міжнародна федерація футболу вкотре потрапила у скандал. На офіційному плакаті до Чемпіонату світу 2024 з футзалу показали гравця національної збірної Росії Сергія Абрамова.

ЧС-2024 з футзалу проходитиме в Узбекистані з 14 вересня до 6 жовтня. Росію до нього не допустили через її нічим неспровоковане повномасштабне вторгнення в Україну.

Скандальний футболіст скотився та втратив всі гроші: "Життя вислизає з моїх рук"

Проте на плакаті чомусь зобразили гравця країни-терориста. Фото зробили під час чемпіонату світу 2021 у Литві, коли збірній Росії заборонили виступати під власним прапором через допінговий скандал.

Згодом зображення цього плакату видалили. Мовляв, це сталося помилково. Проте в Асоціації футзалу України встигли бурхливо відреагувати на інцидент.

"Вчора на офіційному ресурсі FIFA була опублікована світлина, на якій зображений гравець країни-терориста. Це викликало відвертий шок та справжнє здивування всієї української, європейської та світової футбольної спільноти. Тим більше, що збірна країни-терориста дискваліфікована з Чемпіонату Світу з футзалу. Відповідно, керівництво УАФ негайно звернулось до FIFA офіційним листом з нотою протесту", – мовиться у заяві АФУ.

Реклама

В Асоціації футзалу України відзначили, що фото російського гравця таки прибрали.

"‎Станом на зараз зображення видалено з офіційних ресурсів FIFA. Сподіваємось щодо неповторення таких безглуздих помилок у майбутньому", – підсумували в заяві АФУ.

Новини Скандали