"Я завжди нагадую собі про людей, які мають справу з війною": правила життя Еліни Світоліної

Ольга Осідач8 травня, 23:00
"Я завжди нагадую собі про людей, які мають справу з війною": правила життя Еліни Світоліної

Еліна Світоліна / Instagram

00 хв

YeSport зібрав яскраві цитати найкращої тенісистки України, які розкривають її суть у житті та спорті.

Моя профдеформація – це прагнення домагатися поставленої мети. У спорті без цього не можна. Відповідно, така установка переходить і на особисте життя.

Коли ти виступаєш, відбувається різка зміна емоцій. Потрібно весь час за ними стежити, щоб не заганяти в себе багато негативу.

Я пережила вже той період, коли читала коментарі вболівальників після матчу і засмучувалася. Свою ціну й цінність я знаю.

"Що відбувається?": Світоліна з'їла свою ракетку та похизувалася цим в мережі – фани в шоці

undefined

Складно розпилюватися на всі боки, я не женуся за славою в Україні. Моя місія – говорити про нашу країну за кордоном, доносити нашу позицію та шукати донорів там.

Реклама

Другий пріоритет після родини для мене – це теніс. Тому що я не знаю, скільки років ще буду грати. Триває війна, і я знаю, що коли граю на топ-рівні – це платформа, де можу говорити про війну, робити різні фандрейзинги, івенти. Бачу в цьому велику відповідальність.

Дуже великий плюс – вибудовувати стосунки з людиною із твого середовища, тим, хто тебе розуміє. У мене багато поїздок, багато турнірів, перемоги, поразки – відреагувати на них по-справжньому правильно може тільки людина, яка стикалася з цим у житті.

undefined

Мені було важливо, щоб бабуся, одна з найважливіших людей в моєму житті, побачила Гаеля (Монфіса, – YeSport).

Важливо вибудувати у потрібному напрямку все, що перебуває навколо мене, знайти своїх людей, які будуть допомагати.

Баланс дуже важливий, тому варто чітко розділяти роботу і відпочинок. Потрібно знайти ваше місце сили, де ви повністю відпочиваєте і тілом, і душею. І приїжджати туди якомога частіше для відновлення. Я, наприклад, їду в гори, щоб відновити сили і енергію.

undefined

Я точно не марнотратка. Як правило, витрачаю кошти на засоби для догляду за шкірою і волоссям, книги, а ще на прикраси.

Головне правило для мене – пити багато води після перельотів, бо організм перебуває у стані стресу через зміну тиску і клімату. Також я намагаюся відразу перебудовуватися на місцевий час. Навіть якщо не спала вночі і прилетіла вранці, то стримуюся, щоб не лягти до ліжка.

Іноді я дотримуюся виключно рослинно-зернової дієти – без м'яса, молочних продуктів і риби. Я це роблю, коли відчуваю, що слід розвантажити організм. Часом можу додати сир – це моя улюблена їжа.

Коли я стикаюся з важкими моментами в своєму житті, я завжди нагадую собі про людей, які мають справу з війною, які мають справу з втратою своїх домівок і, знаєте, просто намагаються вижити, жити нормальним життям.

Для мене повертатися додому, бути тут, в Україні – справжній прояв любові. Це дуже важливо, і я буду це робити, коли в мене є час.

undefined

"Спочатку був аванс… 74 гривні": легендарна Мерлені – про борщ і хлопця, який подарував троянду

Правила життя Новини Еліна Світоліна
Еліна Світоліна
Публікації