Від найкращого бомбардира ЛЧ відвернулися одноклубники: "Наркотики мене знищили, та зараз я чистий"

Ольга Котів30 квітня, 21:00
Від найкращого бомбардира ЛЧ відвернулися одноклубники: "Наркотики мене знищили, та зараз я чистий"

Маріо Жардел розповів про залежність від наркотиків та алкоголю - Інстаграм

00 хв

Маріо Жардел дуже постраждав від рішення свого колишнього клубу, якому він приніс багато успіхів. Легендарний бомбардир був розчарований цим вчинком, тож врешті вирішив розповісти усі подробиці.

Джерело: Sport Sport

Жардел прибув до Європи у віці 23 років із Греміо. У 1996 році він приєднався до Порту, де 4 роки забивав майже по голу за гру (125 голів у 130 матчах). Маріо став легендою клубу, принаймні за статистикою.

Наркос-4: Роберто Баджо показав фото, як зараз виглядає легенда – шокував багатьох

Проте в Порту вирішили взагалі не запрошувати колись великого бомбардира на матч легенд клубу проти Реала, який відбувся на стадіоні Сантьяго Бернабеу в середині березня.

"Мене не запросили, і я не знаю причини. Мені було дуже сумно, тому що я важливий член історії цього клубу, і вони мене маргіналізували. Так не можна ставитися до спортивних кумирів, які живі", – сказав Жардел.

Реклама

Він чекав на запрошення зіграти проти легенд Реала, але не отримав його.

"Я кілька разів телефонував своєму колишньому одноклубникові Вітору Байї (нині віце-президент Порту – ред.), але він не звертав на мене уваги. У мене хороші стосунки з клубом, і це гра, яку я хотів би зіграти, враховуючи, що я дуже солідна людина", – вважає екс-футболіст.

Після виходу на пенсію у бразильця було складне життя. Він потрапив у залежність від алкоголю та наркотиків, а також лікувався у лікарні від депресії та мав проблеми із законом. Тепер йому, здається, вдалося це все подолати, але в Порту все одно його проігнорували.

"Якби клуб справді хотів допомогти мені з тим, через що я пройшов, вони не повинні були зі мною цього робити. Моя історія в Порту виходить за рамки наркотиків і недисциплінованості, яку я мав поза полем. Ніхто не ідеальний у цьому світі", – каже Жардел.

Я щасливий і фізично здоровий. Живу кожен день так, ніби він був останнім. Дбаю про своє здоров’я, ходжу до психіатра, у мене є підтримка. Я потроху одужую від залежності. Але Порту нічого не робить, вони навіть не телефонують, щоб дізнатися, як я. Тепер я – чиста людина, яка цінує свою сім'ю і відновлює дружбу. Я вибачився за те, що зробив, – наголосив бразилець.

Варто зауважити, що Жардел ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів. У сезоні 1999/2000 забив 10 голів за Порту, стільки ж було у легенд Барселони й Реала Рівалдо та Рауля. Форвард київського Динамо Сергій Ребров тоді замкнув топ-5, відзначившись у воротах суперників 8 разів.

Гарячі новини Новини