Виганяють та дивляться з ненавистю: вся правда про життя дружин суперзірок футболу в Саудівській Аравії

Ольга Котів28 січня, 14:40
Виганяють та дивляться з ненавистю: вся правда про життя дружин суперзірок футболу в Саудівській Аравії

Дружинам футболістів некомфортно в Саудівській Аравії - Matrixpictures.com

00 хв

Дружини футболістів, які переїхали у Саудівську Аравію, розповіли, як їх публічно ображали, обзивали та навіть відмовляли у вході в магазини та ресторани. Деяких з них це змусило поставити під сумнів своє майбутнє в цій країні.

Джерело: The Daily Mail

Консервативна ісламська країна нещодавно привабила безліч гравців світового класу з астрономічними зарплатами на чолі з Кріштіану Роналду та Неймаром.

Десятки менш відомих футболістів також підписали низку контрактів, прагнучи поспішно розвивати професійну гру в Саудівській Аравії.

Проте для дружин та подруг високооплачуваних футболістів не все так райдужно. Навіть попри життя в неймовірній розкоші та величезні зарплати, які пропонують їхнім чоловікам, вони відчувають себе ізольованими та вразливими.

Низка дружин саудівських гравців розповіли про те, як вони борються з ісламською культурою. Вони говорили з журналістами на умовах суворої анонімності, оскільки не хочуть стикнутися з можливими жахливими наслідками.

Реклама

Жінкам-емігранткам у Саудівській Аравії дуже важко, особливо якщо місцеві жителі вважають, що ви одягнені неналежним чином. Одного разу на мене накричали тільки тому, що у мене були відкриті плечі і частина ніг,
– поділилася одна з жінок.

За її словами, жінкам не дозволяється носити шорти на публіці, попри страшенну на спеку.

"Їх не можна носити навіть на пляжі. А якщо вдягаєш, люди дивляться на тебе так, ніби ненавидять. Це може дуже лякати", – додала кохана саудівського футболіста.

Інша взагалі розповіла, як її буквально вигнали з торгового центру.

"Мене виганяли від торгових центрів тільки тому, що мої плечі та руки не були закриті, і можна було побачити частину моїх грудей, бо на мені була жилетка. Люди казали мені повернутися, коли я буду одягнена належним чином. Іноді жінки кричать на тебе з лайкою, і це може бути дуже страшно. Що стосується жінок, то тут зовсім інша культура, і вони дуже суворі", – зауважила співрозмовниця.

За її словами, у Саудівській Аравії досить просто потрапити у скрутне становище, якщо вийти на вулицю одягненим неналежним чином.

"Ви не можете поводитися природно, як на Заході. Треба бути насторожі кожного разу, коли виходиш за двері, тому ви, як правило, не виходите на вулицю", – розповіла третя жінка.

Їхні побоювання щодо виходів на публіку небезпідставні – Саудівська Аравія суворо карає будь-кого, хто критикує країну або іслам. Це може призвести до ув'язнення терміном до 5 років, депортації та штрафу в розмірі понад 600 тисяч фунтів стерлінгів.

Донедавна саудівське законодавство зобов'язувало всіх жінок, включно з іноземками, покривати волосся і носити абаю – довгий халат, зазвичай чорного кольору. У 2019 році цей закон скасували, але переважна більшість саудівських жінок досі виходять в абаї на публіку, що робить це культурною нормою.

Нагадаємо, що серед гламурних дружин, чиї партнери зараз працюють у Саудівській Аравії, є партнерка Роналду Джорджина Родрігес, подруга Каріма Бензема Джордан Озуна, дружина сербського півзахисника Сергія Мілінковича-Савича Наталія Іліч і дружина колишньої зірки Ліверпуля Роберто Фірміно Лариса Перейра.

Новини Скандали