Звинувачують у груповому зґвалтуванні: Робінью не вдасться уникнути правосуддя

Ольга Котів21 березня, 11:40
Звинувачують у груповому зґвалтуванні: Робінью не вдасться уникнути правосуддя

Робінью можуть заарештувати у Бразилії - Інстаграм

00 хв

Колишній форвард Мілана, Реала та збірної Бразилії Робінью таки потрапить за ґрати. У листопаді 2017 року італійський суд засудив бразильського нападника до 9 років тюремного ув'язнення за групове зґвалтування в Італії.

Джерело: CNN Brasil

У січні 2022 року касацію відхилили. А в лютому того ж року Італія видала міжнародний ордер на арешт Робінью.

Засуджений футболіст-ґвалтівник зник з лиця землі: лише одиниці знають, де переховується зірковий втікач з Мілана

Екс-форвард міг уникнути покарання, адже Бразилія не видає своїх громадян. Проте у лютому 2023 року міністерство закордонних справ врешті отримало запит з Італії про те, щоб Робінью відбув 9-річне покарання у бразильській в'язниці.

На засіданні Верховного суду юстиції судова колегія більшістю голосів (9 проти 2) ухвалила відповідне рішення. Тому невдовзі Робінью можуть затримати та ув'язнити на батьківщині, де він тривалий час переховується.

Зауважимо, що раніше Італія вимагала лише екстрадиції. Позаяк там вважали, що в Бразилії Робінью мав би переваги й не відбував би покарання належним чином.

Реклама

Нагадаємо, Робінью відомий своїми виступами за Реал, Мілан та Манчестер Сіті. У складі "вершкових" він двічі здобував титул чемпіона Іспанії, а з "россонері" вигравав Серію А та Суперкубок Італії.

Гарячі новини Новини