Спортсмен зі зростом майже 3 метри мусить спати на підлозі на Паралімпіаді: тренер пояснив причину

Ольга Котів2 вересня, 16:40
Спортсмен зі зростом майже 3 метри мусить спати на підлозі на Паралімпіаді: тренер пояснив причину

Мортеза Мехрзадселакджані змушений спати на підлозі - Інстаграм

00 хв

Друга за зростом людина у світі представляє Іран на Паралімпіаді в Парижі. Спортсмен настільки високий, що йому доводиться спати на підлозі.

Джерело: CBS News

Мортеза Мехрзадселакджані, більш відомий як Мехрзад, є зірковим гравцем іранської волейбольної команди сидячи. Дворазовий паралімпійський чемпіон має зріст 2,46 метра.

Мультимедалістка Олімпіади скаржиться на їжу та ліжка в Парижі: "Не створені для рекордів"

Головний тренер команди Хаді Резаейгаркані розповів, що його високий гравець не отримав спеціального ліжка, як це було на Іграх в Токіо. Проте спортсмен не проти спати на підлозі.

"У нього немає спеціального ліжка, але у нього є найважливіша мета в голові. Для нього немає значення, чи буде він спати на підлозі, чи не матиме достатньо їжі. У будь-якому випадку, він налаштований на те, щоб стати чемпіоном", – заявив тренер.

Реклама

У 36-річного Мехрзадселакджані в юному віці діагностували акромегалію – рідкісне гормональне захворювання, яке спричиняє надлишковий розвиток окремих частин тіла.

У підлітковому віці в результаті велосипедної аварії він отримав травму тазу, що призвело до затримки росту правої ноги.

Як повідомляє сайт Olympics.com, Резаейгаркані відкрив для себе Мехрзада, коли той з'явився на місцевому телевізійному реаліті-шоу у 2011 році, щоб розповісти про проблеми, з якими він зіткнувся.

"Я гадаю, що Мортеза провів 11 років у своїй кімнаті, у своєму будинку, не виходячи на вулицю. Оскільки він найвищий чоловік, коли він хотів вийти з дому і вийти на вулицю, на жаль, він не був задоволений, тому що так багато людей витріщалися на нього. Але сьогодні всі люди будуть дивитися на нього як на чемпіона", – каже тренер.

Варто зауважити, що Мехрзадселакджані є найвищим спортсменом, який коли-небудь брав участь у Паралімпійських іграх, та загалом у світі поступається тільки одній людині.

Гарячі новини Новини