Олімпійцям подали їжу з черв'яками: "Залучаємо найкращих спортсменів, але годуємо їх погано"

Ольга Котів8 серпня, 20:05
Олімпійцям подали їжу з черв'яками: "Залучаємо найкращих спортсменів, але годуємо їх погано"

Адам Піті побачив їжу з хробаками на Олімпіаді в Парижі - Інстаграм

00 хв

Плавець Адам Піті оприлюднив інформацію про те, що учасники Олімпійських ігор 2024 року в Парижі знайшли черв'яків у їжі, яку їм надавали. Керівник кейтерингової компанії категорично заперечив звинувачення, сказавши, що доказів і скарг немає.

Джерело: О2

Організація Олімпійських ігор у Парижі 2024 року зазнала критики. Серед іншого, в заголовки газет потрапили тиск на тріатлоністів, які змушені були виконувати плавальну частину змагань у забрудненій Сені, а також картонні та незручні ліжка в олімпійському селищі.

Мультимедалістка Олімпіади скаржиться на їжу та ліжка в Парижі: "Не створені для рекордів"

Адам Піті вказав на ще одну проблему – харчування спортсменів.

"Я люблю рибу, а люди тут знаходять e ній черв'яків. Це неприйнятно. Ми залучаємо найкращих спортсменів світу, але годуємо їх не найкращим чином", – сказав олімпієць.

Британець завоював срібну медаль на дистанції 100 метрів у Парижі. Він додав її до вже досить солідної колекції нагород, здобутих в олімпійських басейнах Ріо-де-Жанейро і Токіо. З Бразилії та Японії спортсмен привіз додому цілих п'ять медалей.

Реклама

"У Токіо їжа була дивовижною, в Ріо вона була дивовижною. Але цього разу – ні. Не було достатньої кількості білкових продуктів, довгі черги, чекали по 30 хвилин на їжу, тому що не було системи черги", – додав Адам Піті.

Журналісти звернулися за коментарем до генерального директора компанії Sodexo Live, яка відповідає за харчування учасників Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Він зазначив, що звинувачення плавця не були підтверджені фотографіями, що видається досить стандартним у таких ситуаціях. Крім того, компанія не отримувала жодних скарг на якість їжі.

"Жодних доказів правдивості цієї інформації не було надано. 550 страв у їдальні були розроблені у співпраці з МОК та національними олімпійськими комітетами. Ми продовжуємо працювати з дієтологами та серйозно ставимося до відгуків спортсменів. Ми готові вносити подальші зміни в систему харчування", – повідомив представник компанії.

Гарячі новини Новини