Коханий зацінив: Харлан зворушливо зізналась, кому присвячує першу медаль України на Олімпіаді

Ольга Котів29 липня, 23:20
Коханий зацінив: Харлан зворушливо зізналась, кому присвячує першу медаль України на Олімпіаді

Ольга Харлан виграла 5 медаль на Олімпіаді - FABRICE COFFRINI/AFP via Getty Images

00 хв

Фехтувальниця, родом з Миколаєва, стала першою українською спортсменкою, яка завоювала місце на п'єдесталі на Олімпійських іграх у Парижі. Ольга Харлан повторила результат свого хлопця з Італії.

У бою за медаль 33-річна українка здолала кореянку Чой Себін. Харлан програвала по ходу бронзового фіналу з рахунком 5:11, але змогла вирвати надзвичайно вольову перемогу 15:14, повідомляє YeSport.

Харлан зворушливо привітала італійського коханого з бронзою Олімпіади-2024

"Україно, ми тебе любимо. Це для тебе, рідна, це для тебе", – прокричала Харлан на емоціях в ефірі Суспільного відразу після перемоги у бронзовому поєдинку.

Її хлопець Луїджі Самеле днями також завоював бронзу. Італійський шабліст не міг пройти повз шалений поєдинок своєї обраниці. "Ти абсолютно божевільнааааааа", – написав хлопець Харлан у сторіс.

undefined

Ця олімпійська медаль стала для українки 5 в кар'єрі. До цього Харлан вигравала командні змагання в Пекіні (2008 рік), здобувала командне срібло в Ріо (2016), а також ставала третьою в особистих змаганнях у Лондоні (2012) і Ріо (2016).

Реклама

За кількістю олімпійських медалей Ольга зрівнялася з рекордсменкою України Яною Клочковою (4 золота і 1 срібло). Крім цього, Харлан стала першою українкою, яка виграла нагороди на чотирьох різних Олімпіадах.

"Зовсім інша медаль – вона бронзова, але для мене золота. Яка б медаль не була, вона для мене золота. Бо за тих кондицій, враховуючи те, де зараз перебуває наша країна, через що ми проходимо, через що проходить кожен спортсмен, який тут представляє нашу країну... Це не передати просто. Це дуже важко. Не знаю, що я зробила. Це просто не передати. Я присвячую це всій Україні, друзі, це вам. Присвячую це нашим захисникам і захисницям. Я присвячую це тим спортсменам, які не можуть сюди приїхати, бо їх вбила Росія. Де взяла сили на камбек з кореянкою? Я – українка. У нас є сили, у нас завжди будуть сили. Ми завжди будемо боротися", – сказала Харлан в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Гарячі новини Новини