УКР РУС

Зґвалтував дівчину в туалеті клубу: Алвеса визнали винним у сексуальному насильстві

22 лютого 2024 , 12:20 / Читать на русском

Джерело:

Інстаграм

Суд виніс вирок колишньому футболісту Барселони Дані Алвесу. Його засудили до чотирьох з половиною років ув'язнення за сексуальне насильство.

Вищий суд Каталонії 22 лютого визнав бразильського екс-футболіста винним у нападі на жінку в елітному нічному клубі Барселони. Це сталося напередодні Нового року, в грудні 2022 року.

"Почувається використаною": Жоана Санс видалила соцмережі – не знає, свідчити за чи проти Алвеса

Потерпіла розповіла, що Алвес зґвалтував її у туалеті. Суд також зобов'язав його виплатити жертві 150 000 євро.

40-річного екс-футболіста заарештували у січні 2023 року. Відтоді він перебуває під вартою. Прохання Алвеса про звільнення під заставу відхилили, оскільки суд вважав, що він може втекти.

Варто зауважити, що Федеральна конституція Бразилії гарантує, що жоден бразильський громадянин не може бути екстрадований країною.

Тому Алвес міг би уникнути покарання, якби потрапив на батьківщину. До речі, так вже зробив його колега по збірній Бразилії Робінью, якого засудили до 9 років також за сексуальне насильство.

Алвес, звичайно ж, постійно заперечував будь-які правопорушення під час судового процесу. Зокрема, він говорив про це у 2023 році в інтерв'ю іспанському телеканалу Antena 3.

"Я танцював і добре проводив час, не вторгаючись у чийсь простір. Я не знаю, хто ця жінка... Як я міг так вчинити з жінкою? Ні", – заявив тоді бразилець.

Варто зауважити, що це рішення суду може бути оскаржене. Тому, цілком ймовірно, що адвокати Алвеса подаватимуть апеляцію.

 

Джерело:

Sky News