Серветку з першим контрактом Мессі продали на аукціоні: сума вразить кожного

Ольга Котів18 травня, 13:00
Серветку з першим контрактом Мессі продали на аукціоні: сума вразить кожного

Серветку з першим контрактом Мессі продали на аукціоні - Інстаграм

00 хв

Серветку з першим контрактом Лео Мессі з Барселоною продали на аукціоні Bonhams за 950 000 доларів. Вона датована груднем 2000 року.

Джерело: Marca

Тоді Мессі було лише 13 років. Серветка підписана синьою ручкою Карлесом Решаком, який на той час був спортивним директором Барселони.

Охоронець Мессі перервав гру, щоб зупинити фаната: "Поставте його в стартовий склад"

Цей лот раніше належав аргентинському агенту Гораціо Ґаджолі. Серветку виставили на дев'ятиденному онлайн-аукціоні Bonhams, після того, як протягом останніх місяців вона виставлялася в Парижі, Нью-Йорку та Лондоні.

Контракт 2000 року з Барселоною змінив долю каталонського клубу і самого Мессі, який став одним з найвидатніших футболістів усіх часів.

Серед інших досягнень Мессі – 35 титулів у складі Барселони та головні нагороди у складі збірної Аргентини, включаючи золоту олімпійську медаль, Кубок Америки, Чемпіонат світу з футболу в Катарі та вісім нагород "Золотий м'яч".

Реклама

Ян Елінг, керівник відділу книг і рукописів нью-йоркського аукціону Bonhams, заявив, що серветка привернула міжнародну увагу багатьох вболівальників з моменту оголошення про аукціон. Він назвав її одним з найцікавіших лотів, які вони мали.

"Так, це всього лише серветка, але це знаменита серветка, з якої почалася кар'єра Лео Мессі. Вона змінила його життя, майбутнє Барселони і зіграла важливу роль у створенні одних з найславетніших моментів у футболі", – додав Елінг.

Гарячі новини Новини