Невже буде груповий камінг-аут у футболі: дату вже призначили

Ольга Котів24 квітня, 12:20
Невже буде груповий камінг-аут у футболі: дату вже призначили

17 травня може статися груповий камінг-аут - unsplash

00 хв

17 травня стане зрозуміло, чи оголошення про камінг-аут гомосексуальних футболістів є лише соціальним трюком, чи це справді стане знаковою датою в німецькому футболі.

Джерело: О2

Акцію координує організація, яку очолює 53-річний Маркус Урбан, колишній футболіст, який зараз займається просуванням толерантності до ЛГБТ-спільноти.

Срібному призеру Євро забороняли робити камінг-аут: "Гомосексуальність – табу на футбольному полі й в роздягальні"

У 2007 році він публічно визнав себе гомосексуалом. Спортсмен зважився на цей крок через 13 років після того, як повідомив про свою орієнтацію найближчим людям.

Наразі організацію Маркуса Урбана фінансують деякі відомі німецькі футбольні клуби. Серед них – дортмундська Боруссія, яка є півфіналістом Ліги чемпіонів, а також ФК Санкт-Паулі, Уніон Берлін, Фрайбург та Штутгарт.

Маркус Урбан контактує зі спортсменами-геями. Він заявив, що 17 травня вся група оголосить про свою орієнтацію на спеціальному веб-сайті. Якщо камінг-аут станеться, то, ймовірно, він наробить багато шуму не лише в Німеччині.

Реклама

Маркус Урбан розкрив свою сексуальну орієнтацію через багато років після того, як закінчив професійну футбольну кар'єру. Проте він не спровокував лавину подібних заяв у німецькому футболі.

Sports Free також покаже документальний фільм "Хованки", який розповість про дилеми спортсменів, яких підтримує організація.

"У футбольних колах досі існує думка, що цей вид спорту асоціюється з дуже чоловічими якостями, такими як боротьба, домінування, сила та агресія. Не випадково гомосексуальність – величезне табу в професійному футболі", – каже спортивний психолог.

Водночас Маркус Урбан досі шукає інших спортсменів, зацікавлених у камінг-ауті 17 травня.

Гарячі новини Новини