Формула-1 може повернутися до Африки: колишня легенда Ferrari стоїть за планом здійснити мрію Льюїса Хемілтона

Формула-1 може повернутися до Африки: колишня легенда Ferrari стоїть за планом здійснити мрію Льюїса Хемілтона

Перегони Формула-1 - formula1.com

00 хв

Гонки Формули-1 не проводилися в Африці з 1993 року, і Занзібар сподівається прийняти Гран-прі. Семиразовий чемпіон світу Льюїс Хемілтон прагне взяти участь

Джерело: Mirror

Занзібар хоче прийняти перший Гран-прі Формули-1 в Африці з 1993 року, колишній пілот Ferrari Джанкарло Фізікелла підтримав їх заявку.

Чемпіон світу здався поліції: хокеїста збірної Канади звинувачують у сексуальному насильстві

У дописі на своїй сторінці у Facebook італійське консульство Танзанії повідомило, що управління зі сприяння інвестиціям Занзібару планує вкласти близько 500 мільйонів євро (426 мільйонів фунтів стерлінгів) у будівництво автодрому.

Там також зазначено, що було підписано угоду про те, де буде побудована траса. Її будівництво має розпочатися у вересні 2025 року. Завершити мають до 2027 року.

В останні роки було багато розмов про повернення Формули-1 в Африку, до того ж південноафриканський пілот Джоді Шектер був частиною спроби повернути Гран-прі на трасу Кьяламі в Гаутенг, яка раніше приймала Гран-прі Південної Африки.

Реклама

Виступаючи в подкасті "Формула успіх" на початку цього місяця, Шектер розповів:

"Я думаю, що це могло статися минулого року — мій племінник витратив три роки на розмови з урядом, щоб все налагодити, і вони збиралися запустити це в Kyalami".

undefined

Льюїс Хемілтон відкрито заявив про своє бажання повернути в цей вид спорту в Африку, і на Гран-прі Абу-Дабі в листопаді минулого року зазначив, що він бере участь у поточних дискусіях.

"Я працюю у фоновому режимі, щоб включити Південну Африку в календар. Це як така мрія для мене. Я повинен залишитися в спорті, поки не візьму участь у цій гонці" — сказав він.

Водночас керівник Формули-1 Стефано Доменікалі заявив, що вони намагаються знайти найкраще рішення для спорту, яке дозволить повернути Гран-прі в Африку.

"Африка все ще є континентом, над яким ми дуже наполегливо працюємо. Як я завжди говорив, нам потрібно знайти правильних партнерів, правильний середньостроковий план. Чого я хочу уникнути, так це того, що ми прагнемо цього один рік, а потім забуваємо про це. Ми працюємо, намагаючись знайти найкраще рішення в спорті, для кращого в країні".

Гарячі новини Новини