У жахливій аварії вона зламала хребет, але всеодно планує виступити в Парижі

У жахливій аварії вона зламала хребет, але всеодно планує виступити в Парижі

Марта Дзеценковська - Особиста сторінка в Instagram

00 хв

Після смертельної ДТП Марта Дзеценковська встала з інвалідного візка та має попереду дуже амбітні плани.

Джерело: O2

7 серпня 2016 року триатлоністка Марта Дзецентковська поверталася з відпустки на морі з подругою та батьками. Поблизу міста Щецинек автомобіль, який наздогнав їх, виштовхнув їхню машину з дороги. Найбільше в аварії постраждала Марта.

Вдруге за рік пограбовано будинок гравця Барселони

"В лікарні до мене прийшов лікар-нейрохірург, який вже подивився комп’ютерну томографію, і сказав, що у мене перелом хребта. І що я маю негайно зробити операцію, щоб врятувати своє життя. Лікар почав перераховувати можливі ускладнення операції. Навіть смерть. Я була в жаху" – зізналася вона.

Дівчина зазнала перелам поперекового відділу хребта та параліч нижніх кінцівок, тож вона опинилася в інвалідному візку. Лікарі зробили їй три операції. Усі вони були успішними. Наступним етапом було встановлення спеціальних гвинтів для стабілізації хребта від грудного до крижового відділу, а також встановлення хребетного амортизатора.

Реклама

У 2019 році Марта взяла участь у перших змаганнях. У цьому дебюті вона перемогла. Сьогодні ж дівчина входить до ТОП-10 світового рейтингу і має шанси потрапити на Паралімпіаду. Її велика мрія – взяти участь у Паралімпійських іграх у Парижі 2024. Спортсмени змагатимуться у спринтерському триатлоні – 750 м у плаванні, 20 км у велоспорті та 5 км бігу.

"Я ніколи, ніколи не думала, що зможу боротися за щось подібне. Кваліфікація завершиться в червні 2024 року, у мене ще багато стартів попереду, багато чого ще може змінитися. Я думаю про це, і мені все одно здається, що це все просто чиясь історія. Наче це все абстракція" – підсумувала Дзецентковська.

Що новенького Новини