Плавчиня-трансгендер заявляє про дискримінацію – справу передано до суду

Плавчиня-трансгендер заявляє про дискримінацію – справу передано до суду

Лія Томас - Інстаграм

00 хв

Плавчиня-трансгендер Лія Томас продовжує боротьбу за права спортсменів, які вирішили змінити стать. Справа дійшла до Спортивного арбітражного суду в Лозанні.

Джерело: O2

Американська плавчиня не зупиняється у боротьбі за права спортсменів-трансгендерів. У п'ятницю, 26 січня Спортивний арбітражний суд (CAS) оголосив, що отримав запит від спортсменки.

Дитина з синдромом Дауна після перемоги над злоякісною пухлиною – легенда норвезького спорту розповів шокуючі факти

Вона просить суд винести рішення про те, що правила Всесвітніх ігор з водних видів спорту є незаконними та недійсними.

Томас поставила під сумнів деякі аспекти політики інтеграції для трансгендерів, запровадженої Всесвітньою федерацією водних видів спорту 20 червня 2022 року. Основна увага відомої плавчині зосереджена на правилах, згідно з якими спортсмени-трансгендери, що змінюють чоловічу стать на жіночу, можуть змагатися в жіночих категоріях лише за умови, що вони пройшли процедуру зміни статі до 12 років або до періоду досягнення другої стадії статевого дозрівання за шкалою Таннера (шкала фізичного розвитку дітей, підлітків та дорослих).

Реклама

25-річна Лія стверджує, що ці правила є незаконними, тому що вони дискримінують її у такий спосіб, що суперечить Олімпійській хартії, Всесвітній конституції водних видів спорту та швейцарському законодавству, включаючи Європейську конвенцію з прав людини та Конвенцію про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

Скандали Новини