Фігу підтримав скандальну заяву Надаля про фемінізм: "Вас бісить те, що він вільний та багатий"

Ольга Котів18 лютого, 16:40
Фігу підтримав скандальну заяву Надаля про фемінізм: "Вас бісить те, що він вільний та багатий"

Фігу заступився за Надаля - Інстаграм

00 хв

Навколо Рафаеля Надаля розгорівся скандал. Причиною стали заяви іспанського тенісиста про фемінізм і рівність у спорті.

Джерело: Marca

"Інвестиції? Однакові для чоловіків і жінок. Можливості? Однакові. Зарплати однакові? Ні, навіщо", – заявив 22-разовий переможець турнірів Великого шлема.

Загубив 60 тисяч фунтів, які виграв у покер, а потім збудував курник: сюрреалістичний тиждень зірки Бундесліги

За словами Надаля, йому комфортно говорити про фемінізм.

"Я не лицемірю, коли говорю те, що легко сказати та не думаю. Що несправедливо, так це те, що немає рівних можливостей. Якщо ви скажете мені, що бути феміністкою означає говорити, що чоловік і жінка заслуговують на однакові можливості, тоді так, я можу сказати, що я фемініст. Цей термін доводять до крайнощів, але якщо ми говоримо про нормальні та розумні речі, то, звичайно, я хочу рівності", – продовжив тенісист.

Реклама

"Рівність для мене полягає не в тому, щоб віддавати, рівність полягає в тому, що якщо Серена Вільямс генерує більше, ніж я, я хочу, щоб Серена вигравала більше, ніж я", – підсумував Надаль.

Ці слова породили низку обговорень. Є ті, хто критикує тенісиста і називає сексистом. Але також є ті, хто його підтримують. Зокрема, легенда Реала Луїш Фігу.

"Я думаю, що вас найбільше бісить те, що він вільний, багатий і один з найкращих спортсменів усіх часів і народів, і йому не потрібна маленька зарплата, щоб жити", – заявив він.

Новини Скандали