Олімпійській чемпіонці поставили жахливий пам'ятник: "Це ганьба"

Ольга КотівВчора, 15:25
Олімпійській чемпіонці поставили жахливий пам'ятник: "Це ганьба"

Фейт Кіпієгон поставили пам'ятник - Інстаграм

00 хв

У кенійському місті Елдорет відкрили пам'ятники трьом олімпійським атлетам з Парижа, зокрема Фейт Кіпієгон, яка побила світовий рекорд у бігу на 1500 метрів. Проблема полягала в тому, що вони не мали жодної схожості з оригіналами.

Джерело: О2

Ельдорет – місто в самому центрі Великої Африканської западини. Його називають "домом чемпіонів", оскільки багато кенійських спортсменів походять звідти.

"Гроші, особисті речі": у Беленюка вкрали годинник на Олімпіаді – український борець знайшов винних

Після різкої критики з боку вболівальників та інтернет-користувачів, які назвали відкриті пам'ятники "ганебними" і "тими, що викликають сором", міська влада вирішила негайно їх прибрати.

Відкриття пам'ятників трьом спортсменам відбулося під час церемонії надання Ельдорету статусу міста. Хоча офіційно ніхто не заявляв, кого саме мали зображати статуї, користувачі соціальних мереж не сумніваються, що одна з них мала бути схожою на Фейт Кіпієгон, рекордсменку світу, золоту медалістку з бігу на 1500 метрів і срібну медалістку з бігу на 5000 метрів на Олімпійських іграх у Парижі.

Реклама

Критика громадськості полягала в тому, що статуї не відображають зовнішність спортсменів, яких вони мали представляти.

"Це ганьба – називати це статуєю Фейт Кіпієгон", – написав один з користувачів Х.

Скандал навколо мистецьких перформансів викликав дискусію про майбутнє пам'ятників в Ельдореті. Наразі невідомо, чи замінять розкритиковані пам'ятники.

Гарячі новини Новини