Магучіх завоювала золото: багатьох здивувало, що вона робила перед переможним стрибком

Ольга Котів6 серпня, 14:40
Магучіх завоювала золото: багатьох здивувало, що вона робила перед переможним стрибком

Магучіх виграла золоту медаль на Олімпіаді в Парижі - Інстаграм

00 хв

Українка Ярослава Магучіх здобула золоту медаль Олімпійських ігор у стрибках у висоту. Перед однією зі спроб вона продемонструвала незвичний метод релаксації, для чого використала спальний мішок.

Джерело: О2

Перед тріумфальними Олімпійськими іграми у Парижі Ярослава зробила те, що здавалося неможливим. На етапі Діамантової ліги вона подолала планку, підвішену на висоті 2,10 метра. Тим самим українка побила 37-річний рекорд, який належав болгарці Стефці Костадіновій, і завоювала золоту медаль.

"Україно, я везу золото додому": неймовірна Магучіх стала олімпійською чемпіонкою – пишаємось

Перед стрибком на Олімпіаді камери та фотокореспонденти зафіксували, як Ярослава перед однією зі спроб залазить у спальний мішок. Виявилося, що це її звична поведінка перед найважливішими змаганнями. В якийсь момент вона ніби трохи подрімала.

"Мені комфортно, коли я лежу, й іноді я можу спостерігати за хмарами", – сказала спортсменка.

Особливу увагу Магучіх приділяє правильному положенню голови. Найчастіше вона кладе її на рюкзак, але іноді бере із собою подушку. Мало того, на арені в Парижі її спіймали, коли вона потягувала банку енергетичного напою, який, за її словами, допомагає залишатися зосередженою.

Реклама

Як повідомляє The New York Times, Ярослава вперше "стрибнула" у спальний мішок під час Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року, що проходили в Буенос-Айресі. Журналісти розповіли, що її тренер Сергій Степанов припустив, що занадто довге сидіння між стрибками може призвести до накопичення крові в ногах спортсменів, що негативно позначиться на їхніх результатах.

Відтоді Магучіх носить із собою не лише спальний мішок, а й рюкзак, в якому, серед іншого, зберігає килимок для йоги. Стрибунка розповіла, що щороку отримує новий спальний мішок.

Гарячі новини Новини