Розбита горем Світоліна розплакалася на корті Вімблдону через напад на головну дитячу лікарню Києва

Ольга Котів8 липня, 22:49
Розбита горем Світоліна розплакалася на корті Вімблдону через напад на головну дитячу лікарню Києва

Еліна Світоліна вийшла у чвертьфінал Вімблдону 2024 - Clive Brunskill/Getty Images

00 хв

Українська тенісистка здолала китаянку Ван Сіньюй в одному з найважчих своїх поєдинків. Еліна Світоліна пробился в 1/4 Вімблдону, а її реакція зворушила весь світ.

Українська тенісистка Еліна Світоліна, яка є 21 сіяною на лондонських кортах, не стримала сліз під час інтерв'ю після матчу 1/8 фіналу. Українка за 56 хвилин впоралася з китаянкою Ван Сіньюй (№42 світового рейтингу).

Шевченко прибув на Вімблдон: разом із 18-річним сином вітав Світоліну з гучною перемогою

Поєдинок завершився з більш ніж переконливим рахунком 6:2, 6:1. Вранці цього ж дня російські військові злочинці здійснили, зокрема, цілеспрямовану ракетна атаку на Охматдит – велику дитячу лікарню Києва.

Аби вшанувати десятки жертв чергової звірячої атаки, 29-річна Світоліна отримала спеціальний дозвіл від All England Club на те, щоб носити чорну стрічку. Зазвичай на Вімблдоні дрес-код учасників – повністю білий.

Реклама

Сьогодні було нелегко зосередитися на матчі. З самого ранку дуже важко читати новини, тому просто вийти на корт надзвичайно важко. Сьогодні Вімблдон схвалив чорну стрічку. Я відчуваю, що це було б зрозуміло після такої великої атаки на мою країну. Один із найскладніших матчів у моєму житті. Морально це вийшло за межі всього, з чим я коли-небудь стикалася, але все одно неможливо порівнювати з тим, через що проходять мої люди вдома. Сьогодні Вімблдон для мене став чорним. Вся моя любов і думки з Україною та нашим українським народом, – розповіла Еліна Світоліна.

Гарячі новини Новини Еліна Світоліна