УКР РУС

"Тепер вона стала мемом": українська легкоатлетка здолала самовпевнену суперницю – урок дня на Євро

9 червня 2024 , 19:20 / Читать на русском

У п'ятницю, 7 червня, у Римі розпочався чемпіонат Європи з легкої атлетики, який вкотре показав, що українці не здаються ніколи. Лаура Гарсія-Каро зарано повірила, що ось-ось виграє бронзу в жіночій спортивній ходьбі на 20 кілометрів.

Вона вийшла на фінальну 400-метрову дистанцію всередині стадіону з великим відривом третьою – настільки, що їй навіть вручили іспанський прапор.

Емоції на межі: іспанська тенісистка виклала дивовижне фото після перемоги – заслуговує оплесків

Наближаючись до фінішу, Гарсія-Каро в захваті посміхалася, перебуваючи на межі своєї першої великої легкоатлетичної медалі. Проте 29-річна спортсменка й гадки не мала, що Людмила Оляновська значно скоротила відставання на фінішній прямій.

За 5 метрів до фінішу українка зуміла наздогнати свою суперницю, яка вже святкувала перемогу. Обличчя Гарсія-Каро раптово змінилося з виразу абсолютного захоплення на вираз жаху і тривоги.

Оляновська зуміла обігнати її всього за два метри до фінішу. Гарсія-Каро не встигла зреагувати і залишилася спантеличеною та розгубленою після своєї помилки.

О Боже, її наздогнали. Я не можу в це повірити. Ніякого попередження, занадто багато шуму на арені, ніхто не міг сказати їй: "Обережно, обережно". І її наздогнали буквально за два-три кроки від лінії, фактично вона вже почала святкувати, піднявши руки вгору, – вигукнув коментатор BBC Sport.

"Я дуже втомилася на останньому колі. Я зробила все, що могла", – зауважила потім іспанка.

Багато вболівальників прокоментували цю подію:

  • "Ніколи не святкуйте занадто рано".
  • "Урок дня: не ставайте самовпевненими, поки не отримаєте результат".
  • "У неї є прапор і все інше!!! Дурне дівчисько".
  • "Обожнюю, коли таке трапляється".
  • "І тепер вона стала мемом –який втішний приз".

"Сьогодні для мене щасливий день – я виграла цю бронзову медаль. Найголовніше, що я хочу сказати велике дякую моїй мамі, моєму батькові та всій Україні. Це дуже емоційний момент для мене. Звичайно, я втомилася на останньому кілометрі й на останніх метрах, але я дуже хотіла виграти цю медаль для своєї країни. Українці не здаються ніколи", – заявила Оляновська.

Джерело:

The Sun