УКР РУС

Від найкращого бомбардира ЛЧ відвернулися одноклубники: "Наркотики мене знищили, та зараз я чистий"

30 квітня 2024 , 21:00 / Читать на русском

Маріо Жардел дуже постраждав від рішення свого колишнього клубу, якому він приніс багато успіхів. Легендарний бомбардир був розчарований цим вчинком, тож врешті вирішив розповісти усі подробиці.

Жардел прибув до Європи у віці 23 років із Греміо. У 1996 році він приєднався до Порту, де 4 роки забивав майже по голу за гру (125 голів у 130 матчах). Маріо став легендою клубу, принаймні за статистикою.

Наркос-4: Роберто Баджо показав фото, як зараз виглядає легенда – шокував багатьох

Проте в Порту вирішили взагалі не запрошувати колись великого бомбардира на матч легенд клубу проти Реала, який відбувся на стадіоні Сантьяго Бернабеу в середині березня.

"Мене не запросили, і я не знаю причини. Мені було дуже сумно, тому що я важливий член історії цього клубу, і вони мене маргіналізували. Так не можна ставитися до спортивних кумирів, які живі", – сказав Жардел.

Він чекав на запрошення зіграти проти легенд Реала, але не отримав його.

"Я кілька разів телефонував своєму колишньому одноклубникові Вітору Байї (нині віце-президент Порту – ред.), але він не звертав на мене уваги. У мене хороші стосунки з клубом, і це гра, яку я хотів би зіграти, враховуючи, що я дуже солідна людина", – вважає екс-футболіст.

Після виходу на пенсію у бразильця було складне життя. Він потрапив у залежність від алкоголю та наркотиків, а також лікувався у лікарні від депресії та мав проблеми із законом. Тепер йому, здається, вдалося це все подолати, але в Порту все одно його проігнорували.

"Якби клуб справді хотів допомогти мені з тим, через що я пройшов, вони не повинні були зі мною цього робити. Моя історія в Порту виходить за рамки наркотиків і недисциплінованості, яку я мав поза полем. Ніхто не ідеальний у цьому світі", – каже Жардел.

Я щасливий і фізично здоровий. Живу кожен день так, ніби він був останнім. Дбаю про своє здоров’я, ходжу до психіатра, у мене є підтримка. Я потроху одужую від залежності. Але Порту нічого не робить, вони навіть не телефонують, щоб дізнатися, як я. Тепер я – чиста людина, яка цінує свою сім'ю і відновлює дружбу. Я вибачився за те, що зробив, – наголосив бразилець.

Варто зауважити, що Жардел ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів. У сезоні 1999/2000 забив 10 голів за Порту, стільки ж було у легенд Барселони й Реала Рівалдо та Рауля. Форвард київського Динамо Сергій Ребров тоді замкнув топ-5, відзначившись у воротах суперників 8 разів.

 

 

 

Джерело:

Sport Sport