УКР РУС

Найбагатший футболіст світу провалився в Англії: його статки у 16 разів більші, ніж у Роналду та Мессі разом

28 січня 2024 , 20:50 / Читать на русском

Ліонель Мессі та Кріштіану Роналду заробили сотні мільйонів фунтів стерлінгів за свою кар'єру. Проте їхні статки затьмарив гравець вищої ліги Таїланду.

Статки Фаїка Болкіаха оцінюють приблизно в 15,7 мільярда фунтів стерлінгів. 25-річний футболіст народився в Лос-Анджелесі, але є племінником султана Брунею.

Цей родинний зв'язок ставить його в чергу на успадкування частини статків азійської королівської сім'ї, які становлять орієнтовно 200 мільярдів фунтів стерлінгів. Так, Болкіах у понад 16 разів багатший, ніж Мессі та Роналду разом.

Виганяють та дивляться з ненавистю: вся правда про життя дружин суперзірок футболу в Саудівській Аравії

Попри те, що Болкіах є найбагатшим футболістом у світі, він далеко не найкращий. Фаїк провів усю свою юнацьку кар'єру в Британії, виступаючи за Саутгемптон, Челсі та Лестер.

"Коли я був молодим гравцем в Англії, всі дивилися на гравців Челсі, тому що вони були найкращими. Вони вигравали всі молодіжні турніри. Ми поїхали туди й програли 8:0 або 9:0, але це була одна з найкращих ігор, які я коли-небудь грав у своєму житті. Я не знаю як, але хоч ми й програли, я показав багато з того, на що здатен", – згадував Болкіах.

Потім він уклав професійну угоду з Лестером. Болкіах назвав своє перебування у цьому клубі "дивовижним", проте він так і не вийшов в основному складі команди. Тоді футболіст вирішив перейти до португальського Марітіму, про що зараз шкодує.

У Марітіму мені сказали: "Ти приїдеш сюди, будеш грати", і я відповів: "Я просто хочу побути тут рік. Головне для мене, що я хочу грати". Очевидно, що цього не сталося. Я дуже шкодую, що переїхав туди,
– сказав він пізніше.

Зараз Болкіах грає за клуб тайської Ліги 1 Ратчабури, де він забив два голи в 10 матчах. Переїзд до Азії не був тим омріяним кар'єрним шляхом, але саме він допоміг футболісту знову стати на ноги.

"У мене ніколи не було думки в голові, що я приїду до Азії. Я сів зі своїм агентом, радниками та членами сім'ї й просто сказав їм: "Я не можу ризикувати, що перейду в інший клуб, вони підпишуть мене з причин, не пов'язаних з футболом, і я не буду грати, втративши ще рік або два", – коментував свій переїзд Болкіах.

 

Джерело:

Mirror