УКР РУС

Топ-10 найбагатших футболістів – вічно травмований отримує 100 мільйонів євро

27 січня 2024 , 21:59 / Читать на русском

Джерело:

Clutchpoints

Кріштіану Роналду затьмарює Ліонеля Мессі в рейтингу найбільш високооплачуваних футболістів. Трансфер у Саудівську Аравію виявився напрочуд вигідним для португальця.

Шейхи виплеснули грандіозні суми грошей у 2023 році, заманивши кілька гучних імен до своєї Про ліги. Аж четверо з десяти найбільш високооплачуваних футбольних зірок зараз грають у Саудівській Аравії, а двоє входять до трійки найзаможніших.

Нова зірка тенісу, хлопець із плакатів Gucci: має дівчину-модель, їздить на Ferrari та заробляє 12 мільйонів доларів у 22 роки

Незважаючи на багатство англійської АПЛ, лише три нинішні зірки Прем'єр-ліги увійшли до першої десятки, а жоден – до п’ятірки. Розглядаємо список найвисокооплачуваніших зірок футболу, серед яких капітан збірної Англії та 2 переможці чемпіонату світу.

10. Харрі Кейн – 33,11 млн євро

30-річний Кейн значно підвищив зарплату після літнього переходу в мюнхенську Баварію.

Капітан збірної Англії отримує близько 485 000 євро на тиждень, що дозволило йому переїхати в особняк вартістю 35 мільйонів євро у передмісті Мюнхена.

9. Кевін Де Брюйне – 35,91

Талісман Манчестер Сіті у 2021 році підписав чотирирічну угоду вартістю 526 тисяч євро на тиждень.

32-річний півзахисник виграв усе зі своїм клубом, де проведе добрих 10 років, якщо доведе до кінця свій контракт.

8. Садіо Мане – 47,5 

Колишній вінгер Ліверпуля є одним із кількох топ-футболістів, які минулого літа переїхали до Саудівської Аравії.

31-річний Мане залишив мюнхенську Баварію лише через рік у Німеччині, приєднавшись до Роналду в Аль-Насрі за угодою на суму 760 000 євро на тиждень.

7. Мохамед Салах – 48,78

Як і його колишній одноклубник, ікона "червоних" Салах зірвав куш завдяки своєму контракту на Енфілді на 409 000 євро на тиждень.

Відзначимо, що 31-річний єгиптянин також має значну угоду з Adidas, який суттєво збільшує його банківський баланс.

6. Ерлінг Холанд – 53,46 

23-річний Холанд має ще вигідну спонсорську угоду з Nike, а цього року він також з’явився на обкладинці відеогри EA Sports FC 2024.

Норвежець є одним із найкращих гравців у світі. Його контракт з Ман Сіті відображає його цінність. Ерлінг заробляє 467 000 євро на тиждень – ця цифра, найімовірніше, лише зросте на тлі розмов про нову угоду.

5. Карім Бензема – 97,68

Аль-Іттіхад зумів переманити Бензема з мадридського Реала завдяки божевільній навіть для топ-чемпіонатів Європи зарплаті.

Цього місяця 36-річного нападника пов’язували з орендою в Манчестер Юнайтед та інші англійські гранди, але угода не дуже можлива через його фінансові апетити.

4. Кіліан Мбаппе – 101,43

25-річний суперзірка збірної Франції підписав величезний контракт, коли він приголомшив футбольний світ і продовжив свою історіяю з Парі Сен-Жермен у 2022 році.

Щороку багато розмов про його майбутнє. Реал Мадрид, ймовірно, запропонував би йому ще більшу зарплату, щоб заманити його на Бернабеу цього літа.

3. Неймар – 103,18

Неймар покинув ПСЖ, але в пошуках великих грошей, а не срібних медалей. 31-річний гравець отримує приголомшливі 2 мільйонт євро на тиждень від Аль-Хіляля.

Причому бразилець також попросив шейхів подарувати йому 8 автомобілів і сплатити всі витрати на його перебування в готелях, ресторанах та інших місцях, поки він перебуватиме в команді. Утім, Неймар зіграв лише 5 матчів у Саудівській Аравії і забив 1 гол – все через травми.

2. Ліонель Мессі – 124,47

Легенда Барселони також підписав спокусливу угоду, коли він приєднався до Інтер Маямі минулого року. А ще 36-річний аргентинський суперзірка отримав свою частку в клубі Бекхема.

Він також зароблятиме приблизно 41-55 мільйонів євро основної зарплати, що перевищить заробітки у 117 мільйонів.

1. Кріштіану Роналду – 239,7

38-річний Роналду посідає перше місце завдяки тому, що Аль-Наср платить йому близько 192 мільйонів євро на рік.

Колишня зірка Манчестер Юнайтед, Реала та Ювентуса також заробляє додаткові 57 мільйонів євро за свої заходи поза полем.

Джерело:

The Sun