УКР РУС

Спокуслива шахістка в латексі перемкнулася на покер: геніальна китаянка вражає фанатів

18 березня 2024 , 17:40 / Читать на русском

Цію Чжоу називають наступною висхідною зіркою світу азартних ігор. 24-річна дівчина почала випробовувати свої сили у світі покеру у 2021 році.

Пристрасть красуні до цього виду спорту виникла після того, як покерний майстер Федір Хольц запропонував навчити її хитрощів гри в обмін на аналогічні уроки в шахах.

Важко повірити, на що перетворилася одна з найкрасивіших спортсменок: її життя було складним

Геніальна канадка китайського походження вперше прославилася у віці п'яти років. Попри те, що більшість дітей її віку навіть не знали, як пишеться слово "шахи", їй вдалося виграти чемпіонат серед дівчат до 10 років у Фінляндії.

У 2014 році вона стала чемпіонкою світу серед дівчат до 14 років, а у віці 17 років здобула звання гросмейстера з шахів. Тепер красуня прагне підкорити світ покеру.

В інтерв'ю німецькому виданню BILD вона заявила: "Я б сказала, що багато з моїх навичок я отримала від шахів. Всім відомо, що стратегічне мислення є важливим аспектом покеру. Я б дуже рекомендувала новачкам у покері почати з вивчення рейтингу рук і грати багато роздач".

"Це дає змогу краще відчути гру та ситуації, що виникають. І ви дізнаєтеся все більше і більше покерних термінів, які, можливо, спочатку можуть швидко збити новачка з пантелику.

Я б сказала, що і в шахах, і в покері я прокручую в голові чек-лист речей, на які потрібно звернути увагу під час гри, і просто намагаюся заспокоїти нерви і досягти ясного ментального стану, не відволікаючись на сторонні думки. Гадаю, останнє для мене навіть важливіше в покері, тому що я граю не так давно і дії менш автоматичні", – продовжила Чжоу.

Красуня може похвалитися більш ніж 192 тисячами підписників в Інстаграмі, але її статус у світі спорту та моди зростає з кожним днем.

 

Джерело:

Daily Star