УКР РУС

Жорстоке вбивство спортсменки, яка виступала на Олімпіаді-2024: бойфренд спалив її живцем

5 вересня 2024 , 16:40 / Читать на русском

Ребекка Чептегей, відома угандійська марафонка, загинула. Новину про її смерть оголосив Олімпійський комітет Уганди.

Спортсменці було 33 роки, вона нещодавно виступала на Олімпійських іграх у Парижі.

Батька Ямала підрізали ножем: він опинився в лікарні – підозрюваних у замаху на вбивство арештували

Трагедія сталася після того, як Чептегей повернулася додому в округ Транс-Нзоя, що на заході Кенії. За словами начальника місцевої поліції Джеремії Оле Косіоми, партнер спортсменки Ндієма купив каністру з бензином, а після сварки облив і підпалив Чептегей.

Унаслідок нападу марафонка отримала опіки, що охопили до 75% тіла. В кінцевому підсумку це призвело до її смерті.

Олімпійський комітет Уганди підтвердив цю трагічну новину в офіційній заяві. Президент організації Дональд Рукаре висловив глибокий жаль з приводу смерті бігунки, засудивши при цьому всі форми насильства щодо жінок.

"Ми рішуче засуджуємо насильство проти жінок. Це був боягузливий і безглуздий вчинок, який призвів до втрати великої спортсменки. Її спадщина буде продовжуватися", – написав Дональд Рукаре.

Батьки Чептегей припускають, що причиною трагедії могли стати майнові суперечки. Їхня донька після завершення спортивної кар'єри придбала земельну ділянку в Транс-Нзоя, де побудувала будинок і проводила тренування. Її партнер не схвалював цих рішень, що, за словами родини, могло стати джерелом конфлікту.

Ребекка Чептегей була впізнаваною фігурою на міжнародному рівні. У себе на батьківщині її високо цінували за спортивні успіхи. Попри численні перешкоди, з якими спортсменка зіткнулася у своїй кар'єрі, їй вдалося багато чого досягти. Зокрема, це перемога в Падуанському марафоні у 2022 році та численні місця на подіумі в інших престижних змаганнях. Її найкращий час у марафоні склав дивовижні 2 години, 22 хвилини та 47 секунд.

Джерело:

О2