УКР РУС

"Як хочеш, але щоб гроші завтра були в мене на столі": Коломойський погрожував екс-тренеру Дніпра

9 лютого 2024 , 16:20 / Читать на русском

Колишній головний тренер Дніпра Микола Федоренко згадав скандальний епізод з екс-президентом дніпровського клубу Ігорем Коломойським. Він відбувся після матчу з київським Динамо.

У 2001 році Дніпро та Динамо зіграли по нулях. Після гри Шахтар вирішив матеріально віддячити дніпровцям за нічию – за відібрані очки у киян.

Ярмоленко знайшов для свого Maserati дивне використання – українець шкодував про купівлю елітного авто

"Ми склали список, у якому розписали ці гроші, хто на що заслужив. Основному складу належала максимальна сума. Премії отримали всі: обслуговчий персонал, працівники бази, люди, які доглядали за полями, прачки, кухарі. Усім дали, нікого не образили", – розповів Федоренко.

Ця інформація дійшла до Коломойського, якому це не сподобалося.

"Дзвонить мені Коломойський і запитує: "Гроші від Шахтаря надійшли?" Відповідаю: "Так, і ми їх роздали". А він мені: "А чого ти тут керуєш?" А я вважав, це нормально. Гроші ми заробили своєю працею. Якби ми гру продали – інша справа. А так – ми впиралися, билися, проти команди Лобановського", – зазначив екс-тренер.

За словами Федоренка, колишній президент дніпровського клубу вимагав принести ці гроші в його кабінет.

 "Коломойський сказав: "Як хочеш, але щоб гроші завтра були в мене на столі". А я йому відповів, що грошей не буде, тому що я їх уже роздав. На що Ігор Валерійович пообіцяв мені проблеми", – згадує він.

Після цього в клубі ухвалили рішення припинити співпрацю з Федоренком.

"Після того, що сталося, Коломойський приїжджав на базу, була розмова, після чого мені сказали, що я тимчасово відсторонений від роботи", – додав Федоренко.

Виконувачем обов'язків головного тренера тоді призначили Олександра Лисенка, а Федоренка звільнили після гри з Кривбасом.

Джерело:

Fanday.net