УКР РУС

Син патріотичного екс-форварда Динамо і Шахтаря підписав перший контракт в АПЛ – йому тільки 16

8 серпня 2024 , 14:40 / Читать на русском

Джерело:

Інстаграм

Веслі Окодува став гордістю батька, який більшість своєї кар'єри провів у чемпіонаті України. Щоправда, нігерієць з британським паспортом обрав іншу позицію на полі.

Нігерійський нападник Еммануель Окодува в Україні став майже своїм, повідомляє YeSport. У 17 приїхав на запрошення полтавської Ворскли, так і провів у новій батьківщині фактично 20 років. Пограв за київські Динамо й Арсенал, а також донецький Шахтар тощо.

У 51 рік Зінедін Зідан знову став дідусем – і не раз: син Енцо розкрив таємницю

Після повномасштабного вторгнення російських загарбників колишній форвард збірної Нігерії палко підтримував нашу державу. Зокрема, мітингував з українським прапором у Берліні.

Початок вторгнення російської армії зустрів у Києві, тож на собі відчув усі жахи війни. Згодом 40-річний Окодува виїхав за кордон, але закарбував свою позицію на тілі, набивши тату з тризубом.

"Зараз в іншій країні я пересвідчився, наскільки класно було в Україні у всіх аспектах. Треба перетерпіти, та я дуже сподіваюся, що повернуся додому", – розповідав 2 роки тому Еммануель.

Днями 16-річний син Окодуви підписав свій перший професійний контракт з відомим клубом Вулверхемптоном, який виступає в АПЛ. Його навіть запросили до тренувань з дорослою командою "вовків".

Батько дуже пишається своїм юним футболістом, який грає на позиції флангового захисника і вже встиг дебютувати за юнацьку збірну Англії. Окодува-молодший нещодавно також мав пропозицію від лондонського Челсі, але відмовився від трансферу.