УКР РУС

Чому олімпійці кусають свої медалі: відповідь може здивувати

1 серпня 2024 , 16:50 / Читать на русском

Фотографії спортсменів, які насолоджуються перемогою і гризуть золоту медаль, є досить поширеним явищем на великих спортивних подіях. З нагоди Олімпійських ігор, що тривають у Франції, популярна газета пояснила феномен загадкової звички.

Символічне кусання медалі після досягнення спортивної перемоги стало впізнаваним жестом у світі спорту. І немає особливого значення, на якому олімпійському майданчику чи в якому виді спорту це відбувається.

Мультимедалістка Олімпіади скаржиться на їжу та ліжка в Парижі: "Не створені для рекордів"

Футболісти, регбісти, крикетисти чи олімпійці однаково піддаються магії ритуалу, але мало хто з уболівальників знає, що означає цей жест.

Як підрахувала газета Daily Mail, вже кілька олімпійців, включаючи Тома Дейлі з британської команди або Антуана Дюпона, кусали свої медалі на Олімпіаді в Парижі.

І хоча не зовсім зрозуміло, звідки виникла ця тенденція, багато хто вважає, що вона почалася з естафети 1991 року, в якій брали участь Дерек Редмонд, Джон Реджіс, Кріс Акабусі та Роджер Блек. Вони нібито були першими, хто започаткував тренд, який популярний і сьогодні.

Є навіть кумедна історія 2010 року, коли німецький саночник на Олімпіаді у Ванкувері зламав собі зуб після того, як вкусив свою срібну медаль. Кажуть, що сам звичай походить від золотошукачів – ті, щоб перевірити справжність злитка, який вони видобували, кусали його.

"Дехто вважає, що оскільки золото м'якше за срібло чи бронзу, то один зі способів перевірити, чи справжня ваша медаль, – це вкусити її. Якщо ваші зуби залишать слід або вм'ятину на дорогоцінній нагороді, ви будете знати, що у вас золота медаль", – пише Daily Mail.

 

Джерело:

O2