УКР РУС

Заповіт Бекенбауера вражає – кому дістануться багатомільйонні статки і маєтки одного з найбагатших німців

16 січня 2024 , 10:10 / Читать на русском

Після смерті Франца Бекенбауера згадують насамперед як легенду футболу. Але не варто забувати, що він також був ефективним бізнесменом і залишив по собі спадок у 160 мільйонів євро, увійшовши у топ-500 найбагатших німців.

На початку нового року футбольний світ оплакував смерть "Імператора", який досяг незліченних успіхів у своєму житті як спортсмен, тренер і менеджер. Зокрема, він вигравав чемпіонат світу і як гравець, і як тренер збірної Німеччини.

Легендарний футболіст залишався активним до 2023 року, був почесним президентом мюнхенської Баварії, висловлювався з важливих питань не лише для німецького футболу. 

Перед смертю німець заздалегідь написав заповіт і подбав про поділ свого спадку. Нотаріус відвідав колишнього спортсмена в лютому минулого року на його віллі в Зальцбурзі.

Близько половини статків було вкладено в нерухомість. Він вкладав у неї роками, завдяки чому міг похвалитися досить великою колекцією будинків і квартир у Німеччині та Австрії.

Ще за життя Франца Беккенбауера його третя дружина Гайді мала довіреність на управління нерухомістю. Тож саме стане власницею більшості маєтків. 

Дві власності, дісталися дітям від третього шлюбу Франца Беккенбауера – Джоелю і Франчесці. Йдеться про сімейну віллу в Зальцбурзі та будинок у Кіцбюелі. За даними німецьких ЗМІ, старші сини Томас і Майкл досягли фінансової незалежності ще раніше за підтримки батька. 

Нагадаємо, що колишній капітан та тренер збірної Німеччини з футболу Франц Беккенбауер помер у віці 78 років, залишивши велику спадщину для німецького та світового футболу. 

Джерело:

t-online