УКР РУС

"Повністю знищене росіянами": Мудрик, Лунін, Шапаренко й інші гравці записали відео про рідні міста

13 червня 2024 , 23:00 / Читать на русском

Футболісти збірної України знялися у зворушливому відео. Михайло Мудрик, Микола Шапаренко, Андрій Лунін, Олександр Зінченко та інші гравці нагадують про велику війну, яка триває на батьківщині.

Чиїсь міста та селища окуповані, чиїсь – знищені чи понівечені обстрілами. Зірки національної команди України нагадали всьому світові про важливість пам'ятати та усвідомлювати жахіття війни, яку принесла російська армія на територію незалежної держави.  

Ярмоленко і Коноплянка планували пожартувати над Януковичем: "Якщо він впаде і розіб'є собі голову"

"Наші міста хотіли би приймати Євро, але вони борються за свободу!", – йдеться наприкінці відео, яке вийшло англійською та українською мовами напередодні Євро-2024.

Відразу 13 гравців збірної України звернулися до світу. Серед них Андрій Лунін та Михайло Мудрик (Красноград), Олександр Зінченко (Радомишль), Микола Шапаренко (Велика Новосілка), Ілля Забарний (Київ), Артем Довбик (Черкаси), Сергій Сидорчук (Запоріжжя), Віктор Циганков (Вінниця), Руслан Маліновський (Житомир), Микола Матвієнко (Саки), Олександр Зубков (Макіївка), Анаталій Трубін та Максим Таловєров (Донецьк). 

Кожне місце, де вони народилися, постраждало від російської агресії або стало тимчасово окуповане. Гравці нагадали світу про це.

"Футбол, як і весь спорт, не поза політикою, не поза війною. Ми закликаємо усі країни-учасниці чемпіонату Європи допомагати Україні", – мовиться у дописі від УАФ.

 

 

Джерело:

УАФ