УКР РУС

Відомий футболіст вигравав єврокубок – тепер завершив кар'єру і перейшов у зовсім інший вид спорту

1 лютого 2024 , 21:40 / Читать на русском

Джерело:

Markus Bachofner

Майже 2 тижні тому Штефан Ільсанкер офіційно завершив свою професійну футбольну кар'єру. Колишній гравець РБ Лейпциг та франкфуртського Айнтрахта тепер пробує свої сили в новому виді спорту.

З 1996 по 2023 рік у житті Штефана Ільсанкера був тільки футбол. Колишній півзахисник пройшов шлях від юнацької до першої команди РБ Зальцбурга, а потім у 2015 році перейшов до РБ Лейпциг.

Мерседес з крилами: Холанд витратив 4 мільйони фунтів стерлінгів на новий приватний літак

Після 131 офіційного матчу він продовжив кар'єру у франкфуртському Айнтрахті. У складі німецької команди Гессен Ільсанкер провів 61 матч і у 2022 році виграв лігу Європи. Своєю чергою, сезон 2022/23 він провів у Дженоа.

Ільсанкер був без клубу з літа минулого року, після чого 6 січня 34-річний футболіст офіційно оголосив про завершення кар'єри. Він переключився на американський футбол і тепер гратиме за Зальцбург Дакс в Австрійській футбольній лізі.

"Мені завжди було приємно грати в американський футбол. Бувши футболістом, це, очевидно, було неможливо, я не міг би займатися цим", – зазначив Ільсанкер, який потрапив до вищого дивізіону австрійського американського футболу.

За словами президентки Крістіни Гаппмайєр, важливу роль у цьому відіграє тренер Том Фрейзер. Він є хорошим другом Штефана і, ймовірно, заразив його своєю пристрастю до американського футболу.

Джерело:

DerbyDerbyDerby.it