УКР РУС

Усик емоційно згадав батька після перемоги над Ф'юрі: "Знаю, що він тут"

20 травня 2024 , 11:15 / Читать на русском

Олександр Усик 18 травня став першим абсолютним чемпіоном світу з надважкої ваги. Українець об'єднав усі титули в дивізіоні після перемоги роздільним рішенням суддів над Тайсоном Ф'юрі.

Першими словами Усика після бою стала присвята батькові. Саме він привів Олександра у бокс.

Шевченко розштовхує кремезних охоронців, аби потрапити до Усика – легенду не впізнали

"Батько казав, що в мене може вийти. Я дивувався: "Тату, я непогано граю у футбол, який бокс? Там б'ють". А він відповідав: "Для того, щоб тебе не били, маєш бити ти", – розповідав Усик у 2018 році.

Олександр Усик-старший помер у 2012 році. Тоді ж його син став третім олімпійським чемпіоном з боксу в історії України.

"Він побачив, що я став олімпійським чемпіоном, але я не встиг приїхати із золотою медаллю, щоб показати йому. Коли я приїхав, він уже лежав у труні. Просто дістав медаль із сумки, потримав його мертвою рукою – і вийшов з кімнати", – розповів Усик в інтерв'ю для TNT Sports.

"Інколи він приходить за день до поєдинку і посміхається", – додав Усик.

На пресконференції після бою з Ф'юрі журналіст запитав Усика, чи навідувався до нього батько перед історичним поєдинком у Саудівській Аравії.

"Ні. Я сумую за своїм батьком. Я кажу батькові: "Слухай, ти живеш там, а я тут. Будь ласка, не приходь до мене. Я люблю тебе". Мені важко, коли батько нагадує про себе, бо я згадую усе своє життя. Я знаю, що він тут. Можливо, десь там позаду", – заявив Олександр.

 

Джерело:

The Guardian