УКР РУС

Серветку з першим контрактом Мессі продали на аукціоні: сума вразить кожного

18 травня 2024 , 13:00 / Читать на русском

Серветку з першим контрактом Лео Мессі з Барселоною продали на аукціоні Bonhams за 950 000 доларів. Вона датована груднем 2000 року.

Тоді Мессі було лише 13 років. Серветка підписана синьою ручкою Карлесом Решаком, який на той час був спортивним директором Барселони.

Охоронець Мессі перервав гру, щоб зупинити фаната: "Поставте його в стартовий склад"

Цей лот раніше належав аргентинському агенту Гораціо Ґаджолі. Серветку виставили на дев'ятиденному онлайн-аукціоні Bonhams, після того, як протягом останніх місяців вона виставлялася в Парижі, Нью-Йорку та Лондоні.

Контракт 2000 року з Барселоною змінив долю каталонського клубу і самого Мессі, який став одним з найвидатніших футболістів усіх часів.

Серед інших досягнень Мессі – 35 титулів у складі Барселони та головні нагороди у складі збірної Аргентини, включаючи золоту олімпійську медаль, Кубок Америки, Чемпіонат світу з футболу в Катарі та вісім нагород "Золотий м'яч".

Ян Елінг, керівник відділу книг і рукописів нью-йоркського аукціону Bonhams, заявив, що серветка привернула міжнародну увагу багатьох вболівальників з моменту оголошення про аукціон. Він назвав її одним з найцікавіших лотів, які вони мали.

"Так, це всього лише серветка, але це знаменита серветка, з якої почалася кар'єра Лео Мессі. Вона змінила його життя, майбутнє Барселони і зіграла важливу роль у створенні одних з найславетніших моментів у футболі", – додав Елінг.

 

Джерело:

Marca