УКР РУС

Титулований український спортсмен зізнався, чому ТЦК не взяв його в ЗСУ: "Йдіть додому"

25 квітня 2024 , 13:00 / Читать на русском

Відомий український плавець Олег Лісогор на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію. Проте йому відмовили.

Він зазначив, що перші кілька тижнів мав свої клопоти в Броварах. Потім Лісогор пішов до ТЦК, адже ще за часів спортивної кар'єри був при армії та виступав за клуб ЦСКА.

Вийшов на новий рівень: Довбик шокував своїм меню, поки дружина зникає у спортзалі

"Встиг навіть звання майора отримати. Звичайно, я завжди розумів, що це не моє, але прийшов запитати, чим можу допомогти. Мені сказали: "Товаришу майоре, йдіть додому. У вас, мабуть, там є важливіші справи". Річ у тім, що розжалувати мене до рядового не могли, а старших офіцерів там і без мене вистачало. Воювати нема кому, а командувати купа охочих. Ну, як завжди в нас", – згадує Лісогор.

Титулований український спортсмен також  розповів, чим займався  після того, як отримав відмову від представників ТЦК.

"З літа поступово разом із друзями почав включатися у волонтерську діяльність. Займалися доставленням вантажів по Україні та з-за кордону. Восени мені стало нездоровитися. Пройшов загальне обстеження, за підсумками якого мені сказали, що в мене жовчний "вмер" – увесь у каміннях і його необхідно видаляти. Довелося лягти під ніж", – додав Лісогор.

Також у нього діагностували невеликі проблеми із серцем.

Після спорту я не закінчував плавати й плаваю по сьогодні. Звичайно, не в тих об'ємах, які були раніше. Чув, що не бажано різко кидати, бо можуть бути нюанси. Ось я на собі їх і відчув. Коли зі мною усе це сталося, я приніс необхідні документи на ВЛК і мене списали з військового обліку, – підсумував спортсмен.

Варто зазначити, що Олег Лісогор – семиразовий чемпіон світу та двадцятиразовий чемпіон Європи з плавання. Також він є екс-володарем світового рекорду на дистанції 50 метрів брасом, яку подолав за 26,17 секунди, побивши свій попередній рекорд у 26,20 секунди.

 

Джерело:

Sport-express.ua