УКР РУС

"Моя "мамця" зараз вилізе": олімпійські спортсменки зчинили галас через надто відверту форму

19 квітня 2024 , 11:00 / Читать на русском

Олімпійські ігри розпочнуться в Парижі 26 липня 2024 року. Але за три місяці до цього у таборі США виникли проблеми.

Причина полягає в тому, що деякі спортсменки аж ніяк не задоволені екіпіруванням, наданим американським легкоатлетам компанією Nike.

"Я навіть у Динамо стільки не бігав": Мілевський у халаті знайшов новий клуб – тепер все болить

Частиною олімпійської колекції є суцільний костюм з надзвичайно високим вирізом у передній частині тазу. Він був офіційно представлений минулого четверга, 11 квітня 2024 року, і досі викликає хвилі обурення на легкоатлетичній сцені.

"Професійні спортсменки повинні мати можливість змагатися без необхідності постійно стежити за своєю лобковою зоною або турбуватися про те, що кожна вразлива частина їхнього тіла буде виставлена на показ. Якби це вбрання справді покращувало фізичні показники, чоловіки б його носили", – написала колишня бігунка на довгі дистанції Лорен Флешман.

24-річна Тара Девіс-Вудхолл, чинна чемпіонка світу зі стрибків у довжину в приміщенні, написала коментар під постом в Інстаграмі від легкоатлетичного журналу Citius: "Зачекайте хвилинку, моя "мамця" зараз визирне".

Своєю чергою, бігунка на 3000 метрів з бар'єрами Колін Квіглі написала: "Я все ще хочу потрапити в команду, але...". Вона закінчила свій коментар сумним емодзі.

Одна користувачка саркастично висловила сподівання, що Федерація легкої атлетики США (USATF) заплатить за епіляцію бікіні спортсменам. Паралімпійська спортсменка Феміта Аянбекун з недовірою написала: "Це, мабуть, жарт. Я мама, я не можу так виставляти себе напоказ. Де шорти?"

Це вбрання також можна буде придбати. Як повідомили в понеділок, 15 квітня, в USATF, представлене в четвер екіпірування – це лише два з багатьох варіантів, які легкоатлети зможуть обрати на Олімпійських іграх. При розробці екіпірування проводилися консультації зі спортсменами.

 

Джерело:

EXPRESS