УКР РУС

36 років переховувався від поліції: помер екс-футболіст, який став грабіжником банків

26 березня 2024 , 17:00 / Читать на русском

Колишній футболіст, який став грабіжником банків, помер після 36 років переховувань. "Швейцарський Робін Гуд" втік з в'язниці у 1988 році.

Марко Мюллер грав за нинішніх чемпіонів швейцарської Суперліги Янг Бойз у сімдесятих роках. Захисник також вигравав молодіжні збірні Швейцарії та виступав за клуб нижчої ліги Делемон.

Алвес вийде з в'язниці: екс-футболіст Барселони, якого підозрюють в зґвалтуванні, вніс заставу

Проте Мюллер вирішив стати злочинцем після того, як повісив бутси на цвях у 20-річному віці. Тоді його охрестили "швейцарським Робін Гудом".

Протягом 1980-х років він пограбував низку банків та інкасаторських фургонів, зібравши понад 2,5 мільйона фунтів. Мюллер втік з в'язниці Юра, коли відбував покарання за серію збройних пограбувань.

Пізніше його повторно заарештували, але екс-футболіст знову втік під час попереднього ув'язнення в Бернській в'язниці в 1988 році.

Історія Мюллера закінчилася трагічно. Минулого місяця тіло колишньої зірки футболу знайшли біля залізничної колії поблизу його рідного міста Бассекур.

Його особу підтвердили лише минулого тижня завдяки тесту ДНК. Вважалося, що футболіст-утікач переховувався у Франції протягом останніх років.

Колишній спільник Мюллера Андре Яггі зазначив: "Я не думаю, що Марко повернувся до рідного міста, коли був у бігах. Він не був дурнем. Навіть у перевдягненому вигляді його б тут впізнали за манерою ходити. Поліція прийшла сказати мені, що він мертвий. Це викликало у мене дивне відчуття.Він зазвичай залишав собі левову частку грошей після пограбувань. Потім він позичав у мене більше і казав, що поверне після наступного пограбування"

71-річний Ів Жирар працював у банку в Бассекурі, який Мюллер пограбував у 1979 році. Він згадував: "Хлопець увійшов у рудій перуці та довгому пальті, як у фільмі Серджіо Леоне. Він витягнув динамітні шашки та сказав мені, щоб я дістав усі гроші з сейфа, інакше мене злетить у повітря".

Марко Мюллер помер на 71-му році життя.

Джерело:

The Sun