УКР РУС

Син Шевченка отримав громадянство батька – зірку англійського футболу вже чекають у збірній України

4 березня 2024 , 15:00 / Читать на русском

Нападник Уотфорда став українцем. Крістіан Шевченко обрав збірну, кольори якої хоче захищати.

Як стало відомо українським журналістам, 17-річний форвард молодіжки Уотфорда Крістіан Шевченко отримав українське громадянство. Процедура тривала менше двох місяців.

Наступний після Шевченка: у Реброва також підріс кандидат до збірної України

Тепер син Андрія Шевченка матиме право виступати за юнацькі збірні України. Залишилося пройти реєстрацію футбольного громадянства у ФІФА.

Повідомляють, що наставник збірної України U-19 Дмитро Михайленко розраховує на Шевченка-джуніора вже найближчим часом. Колишній тренер СК Дніпро-1 бачить Крістіана на позиції вінгера. Про це Михайленко особисто повідомив Андрію Шевченку – главі УАФ.

Уже 20-26 березня має пройти еліт-раунд відбору Євро-2024 U-19 для юнацької командиї України. Перше тренування заплановане на 16 березня. У регламенті зазначено, що за 2 тижні до старту турніру тренери мають сформувати заявку.

Відзначимо, що Крістіан Шевченко своєю результативною грою допоміг Уотфорду U-18 вийти у фінал англійського Кубка розвитку. Тренер молодіжки "шершнів" вражений серією футболіста за клуб: 7 голів за попередні 7 матчів.

За ним активно стежили скаути збірної США, адже його матір – американка. Також у графі національність на офіційному сайті Шевченко-молодший зазначений англійцем.

Однак молодий бомбардир, якого у коментарях під дописами батька вітає з днем народження сам легенда Челсі Джон Террі, обрав гру за Україну.

 

 

Джерело:

Sport.ua