УКР РУС

Легендарний бомбардир став самітником: "Мене судили за мільйони, а я працював з дев'яти років"

3 березня 2024 , 16:40 / Читать на русском

Гонсало Ігуаїн попрощався з футболом близько 15 місяців тому. Без сумніву, він є одним із найбільш вбивчих нападників свого покоління, хоча його часто критикують, насамперед через несподівані промахи.

До літа 2016 року Ігуаїн був абсолютним героєм Наполі, а потім вирішив перейти в Ювентус за 90 мільйонів євро. У певному сенсі це був кінець його кар'єри.

Мілевський розповів усі подробиці своєї коми: "Засинаю під крапельницею, прокидаюся через 6 днів"

Нападник чудово провів перший сезон у футболці Ювентуса, дійшовши до фіналу Ліги чемпіонів. Потім він почав змінювати клуби та оренди в Мілані та Челсі, щоб врешті завершити кар'єру в Маямі.

Прощаючись, Ігуаїн розповів, який вигляд має його життя, і підкреслив, що все, що він має, досяг сам.

"У мене народилася донька, а наступного дня я мав їхати на чемпіонат світу в Росію. Тоді тебе судять. Якщо у тебе є яхта, якщо у тебе мільйони, то що? Вони плутають, мені ніхто нічого не дав. Якщо я маю те, що маю, то це тому, що я працюю з дев’яти років. Я заробив те, що маю. Мені завжди доводилося долати перешкоди та забивати голи", – наголосив легендарний нападник.

"Люди бачать тебе в 33 роки, вони засуджують тебе і не знають, які жертви мені довелося робити. Вони не знають днів народження, які я провів без своїх найкращих друзів. Я пережив хворобу матері на іншому кінці світу, знаючи, що мама не може насолоджуватися моїми досягненнями. За кар'єрою футболіста стоїть багато жертв. Ми – не люди, які постійно повинні бути прикладом, тим, хто повинен бути прикладом, є інші", – наголосив Ігуаїн.

Влітку 2016 року стало відомо, що мати Ігуаїна Ненсі хвора на рак. Тоді він хотів завершити кар'єру, але врешті вирішив продовжувати. Мати футболіста померла у квітні 2021 року.

За офіційними даними, Ігуаїн провів 710 матчів у клубному футболі та забив 310 голів. Він по 3 рази вигравав чемпіонати Іспанії та Італії з Реалом і Ювентусом відповідно. Також нападник вигравав Лігу Європи 2018/19 у складі Челсі. Ігуаїн здобув срібно на ЧС-2014 разом з Мессі, програвши у фіналі Німеччині.

 

Джерело:

Sport Sport