УКР РУС

Чемпіон світу заробив космічну суму на дорогій шаурмі – відкрився поруч зі збіговиськом наркоманів

27 лютого 2024 , 11:40 / Читать на русском

Лукас Подольскі досі грає у футбол, але значно більші заробітки отримує від свого цікавого бізнесу. Знаменитого німецького футболіста критикують за ціну його кебабів.

Нападник польського Гурніка Забже у свої 38 років думає не лише про футбол. Чемпіон світу 2014 відкрив цілу мережу закладів, де продає шаурму.

Усик: що їсть, читає і слухає наш боксер-чемпіон?

Ще до 2022 року там були недешеві ціни, а відтоді зросли на пару євро. Дехто навіть критикує Подольскі, що він просить за свої кебаби надто багато грошей. 

Польські ЗМІ відзначали, що ціна за шаурму від Лукаса вражає уяву і дивує. Найдешевші кебаби продавав за 5,5 євро, а за найдорочжий треба викласти цілих 30 євро.

Традиційну турецьку страву екс-нападник Баварії, Арсенала, Інтера і Кельна полюбив під час гри за стамбульський Галатасарай. Саме тоді в його голові визрів план заснувати власний бізнес з продажу кебабів.

Перший заклад відкрив у Кельні, де починав кар'єру футболіста. Цікаво, що починалося все з бренду морозива Ice Cream United, який створив у 2017-му. А вже за рік Лукас відкрив перший заклад зі своєї мережі Mangal Doner.

За кілька років Подольскі відкрив уже 30 ресторанів. А ось у Берліні не обійшлося без насмішок. Лукас розташував новий заклад на виході з метро. У​ тому місці зазвичай збираються наркомани.

"Виходиш зі станції метро і бачиш героїн, шприци – і донер-шоп", – тролили футболіста німецькі ЗМІ за дуже своєрідний вибір місця.

У менших містах він продає свій донер зазвичай за 8,5 євро, що викликає значні суперечки. Водночас Подольскі не може поскаржитися на малу кількість клієнтів. Часто в його закладах помітні черги.

"Якщо ви замовляєте їжу в McDonald's, ви платите так само, як і в моїх ресторанах. Або навіть більше... Однак їхня їжа – лайно. Їй бракує якості", – парирує німець всі претензії до цін. 

На мою думку, донер все одно занадто дешевий. Це має коштувати дорожче. Люди продовжують жити старими цінами. Коли ми були молодими, донер коштував 2,57 євро. Зараз – понад 8. Ціни скрізь зросли,
– переконує Подольскі.

Граючи за Арсенал, Лукас заробляв 100 тисяч фунтів на тиждень. Зараз його статки зросли до 207 мільйонів євро. Бізнес на кебабах приносить добрячі прибутки. 

 

Джерело:

The Sun