УКР РУС

Українську гімнастку зі Львова назвали росіянкою на Олімпіаді-2024: "Це було навмисно"

3 вересня 2024 , 14:44 / Читать на русском

Офіційний транслятор Олімпіади-2024 у Парижі Eurosport вказав, що українська гімнастка Марія Височанська народилася в місті "Львів (Росія)". Спортсменка, тато якої захищає Україну на фронті, не розуміє, чому так сталося.

Марія навіть висунула версію, що це зробили навмисно.

Відома українська тенісистка зізналася, що пережила на Олімпіаді 2024: "Лежала напівдохлою"

"Як я дізналась і відреагувала на те, що один з трансляторів Олімпіади-2024 назвав мене росіянкою? У нас під час змагань забрали телефони, тому я не одразу це побачила.

Після змагань зайшла в соціальні мережі й дізналась, що мене "охрестили" росіянкою. Я була здивована, тому що це такий "збіг" – я українка, зі Львова, в нас війна проти Росії, мій тато військовий, а вони написали, що Львів – це Росія", – зазначила гімнастка.

За словами Марії, це було дуже дивно і не схоже на якусь технічну помилку.

"Не думаю, що їм важко було перевірити інформацію. Можливо, це було зроблено спеціально. Я дуже тоді здивувалася, але мені, скажімо так, було трошки не до цього, тому я ніяк це не коментувала", – сказала Височанська.

Варто зауважити, що батько Марії служив у ЗСУ ще до повномасштабного вторгнення Росії. Зокрема, він брав участь в обороні Донецького аеропорту.

 

Джерело:

NV