УКР РУС

"Справжні легенди": Усик та Харлан засяяли у крутих образах на нагородженні в президента України

23 серпня 2024 , 21:58 / Читать на русском

Напередодні Дня Незалежності президент Володимир Зеленський разом із першою леді відзначив видатних людей нагородою "Національна легенда України". Зокрема, її отримали боксер Олександр Усик та фехтувальниця Ольга Харлан.

Глава держави наголосив, що цінності, які є фундаментом цієї нагороди, попри агресію Росії, залишилися незмінними.

Усик замилував мережу фото з піврічною донечкою: татова красуня

"Для мене честь сьогодні нагородити справжніх легенд України. Ми прославляємо всіх тих, хто посилює наших воїнів, посилює їх щоденно та надихає.

Це люди, які прославляють Україну, зміцнюючи нашу оборону й надихаючи всіх громадян України. Ми безмежно вдячні й дуже щасливі, що живемо в країні, яка об’єднала таких поважних і талановитих людей", – заявив Зеленський.

Зокрема, цю нагороду отримала найтитулованіша українська спортсменка – дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях, шестиразова чемпіонка світу, восьмиразова чемпіонка Європи Ольга Харлан.

Наша рекордсменка стала окрасою вечора, позуючи у модній сукні-вишиванці вартістю 6,5 тисячі гривень. Своєю чергою Усик одягнув вишиванку того ж бренду, що і Зеленський.

Зеленський відзначив й олімпійського чемпіона, абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі Олександра Усика. З початку повномасштабного вторгнення його фонд допомагає постраждалим родинам. Також боксер провів сім благодійних аукціонів і переказав близько 740 тисяч доларів на підтримку української армії.

Джерело:

Офіс Президента