УКР РУС

"Я ледь не плакав": Зінченко розповів про великий урок, який дала йому мама – це змінило його

21 серпня 2024 , 19:20 / Читать на русском

Джерело:

Інстаграм

Футболіст Арсеналу поспілкувався з клубним сайтом. Олександр Зінченко розкрив свою особистість поза межами поля.

Найбільші уроки 27-річний гравець лондонського Арсеналу і збірної України засвоїв у дитинстві. Зінченко зізнався, що зовсім не тренер першим вселив мудрі слова в його голову. Багато в чому Олександр завдячує своїй матері.

"Що за пожежа": Влада Зінченко цілує у відвертій сукні – краса на межі фолу вразила навіть Зубкову

Коли молодий футболіст повернувся в емоційному стані з дебютного тренування, його мама дала перший чудовий урок. 

"Мені було близько семи років, я прийшов додому і мало не плакав, скаржачись, що мені ніхто не пасує м'яч, тому що я був серед них наймолодшим. Там були хлопці, на чотири або п'ять років старші за мене, і вони не хотіли віддавати передачі.

Тож моя мати сказала: "Добре, якщо ніхто не пасує тобі м'яч, тоді йди та візьми його!" Це був урок, який змінив мене, і я проніс його зі собою все своє життя.

Щиро кажучи, мама мене дуже надихнула. Цього не сталося б, якби вона не побачила вогонь у моїх очах. Вона побачила, що я справді хочу стати професійним футболістом.

Тому вона віддала все, щоби моя мрія здійснилася. Тож для мене це стало додатковою мотивацією довести її правоту", – пригадав Зінченко.

Капітан збірної України пригадав, як переїхав далеко від дому і рідного Радомишля в 11-12 років, коли опинився у клубі Моноліт Іллічівськ: "Розпорядок дня там був неймовірно жорстким. Я прокидався о 6 годині щоранку, проводив своє перше заняття, снідав, потім навчався, обідав, потім ще одне заняття.

Тож це було інтенсивно і надовго. Усі базові речі та технічні навички – роблячи їх щодня, це стало схожим на чищення зубів. Воно стало рутиною".

Більшість свого часу Зіна приділяв футболу, що з часом негативно вплинуло на його навчання: "Скажу чесно, я був дуже хорошим у школі приблизно до 6 класу – або до 11 років. Я справді гарно вчився, але потім почав забувати домашні завдання тощо, тому що більше зосереджувався на футболі.

Це не добра порада для наступного покоління, але я трохи пожертвував своєю шкільною роботою в той час. Якщо ви в змозі не закидати навчання, це ідеально – вам точно треба спробувати це зробити. Я все ще непогано навчався в школі, але це трохи знизилося. Мені дуже добре давалася математика, потім і фізика, але футбол взяв гору".

Джерело:

Арсенал