УКР РУС

Магучіх задонатила пів мільйона гривень на допомогу військовим: їх спрямували на лікування

16 серпня 2024 , 14:40 / Читать на русском

Олімпійська чемпіонка зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх пожертвувала 500 тисяч гривень патронатній службі "Янголи Азову". Про це повідомила керівниця організації Олена Толкачова.

Толкачова розповіла, що гроші підуть на лікування поранених українських військових.

Хто заробив найбільше: які призові отримають українські спортсмени за медалі на Олімпіаді-2024

"Мене приємно вразило, коли просто ввечері я отримала повідомлення про донат у розмірі 500 тисяч від української олімпійської спортсменки Ярослави Магучіх. Хочу подякувати від імені команди Янголів Азову, важкопоранених бійців та їхніх родин.

Ці кошти ми спрямували на оплату лікування військових з важкими нейротравмами та черепно-мозковими травмами, які перебувають у реабілітаційному центрі", – написала Толкачова.

До слова, це не перший великий благодійний внесок української стрибунки у висоту, яка взяла золото Олімпіади 2024 і встановила світовий рекорд у своїй дисципліні під час етапу Діамантової ліги.

Днями Магучіх також задонатила мільйон гривень українським зоозахисникам, а разом це вже практично третина всієї суми з її премії за олімпійську медаль: "Мій кіт теж із притулку і теж безпородний, але він найкращий у світі та мій улюблений стрибун. Тож якщо у вас є можливість врятувати тварину – врятуйте!"

 

 

Джерело:

Фейсбук Олени Толкачової