УКР РУС

Кінь зірки Баварії виграв золото на Олімпіаді в Парижі: "Знімаю капелюха"

7 серпня 2024 , 17:18 / Читать на русском

Легенда мюнхенської Баварії та колишній гравець збірної Німеччини Томас Мюллер має давні зв'язки з кіньми. Зараз він святкує перемогу свого жеребця, який здобув золоту медаль на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Томас Мюллер є співвласником Чекера, 14-річного сірого мерина. У вівторок у Версалі він завоював золоту медаль для Німеччини, перестрибнувши бар'єр для конкуру.

Український спортсмен каже, що його олімпійська медаль може "не прожити й дня" вдома: "У нас їх 5"

"Вона золота – ми олімпійські переможці!" – написав легенда Баварії у своєму акаунті в Інстаграмі.

Він також висловив подяку новому тренеру Венсану Компані за те, що той провів тренування у другій половині дня, щоб Мюллер зміг подивитися на свого коня в дії по телевізору вранці.

"Знімаю капелюха перед тим, що ви зробили з Чекером за останні півтора року. Я дуже схвильований. Відпустіть себе і святкуйте зараз", – сказав Мюллер.

Ситуація настільки вразила німецького мовника ARD, що посеред півфіналу Олімпіади, в якому жіноча збірна Німеччини з футболу грала проти США, канал транслював дивний момент – 34-річного німецького нападника раптово показали з його конем, переплутавши з інтерв'ю тренера.

Мюллер зізнавався, що "заразився кінською хворобою" від своєї дружини Лізи, яка також змагається.

"Коні – дуже доброзичливі істоти, вони партнери та компаньйони, які випромінюють спокій разом з силою й елегантністю", – сказав знаменитий футболіст.

 

Джерело:

Bundesliga