УКР РУС

Усик їде на Олімпійські ігри в Парижі: "Суміш страху та рішучості"

25 липня 2024 , 18:40 / Читать на русском

Український чемпіон WBA, WBO, WBC та IBO в суперважкій вазі Олександр Усик їде на Олімпійські ігри до Парижа. Він опублікував допис про це у своєму акаунті в Інстаграмі.

За словами Усика, його завданням буде знайти спосіб зберегти бокс в олімпійській програмі. Наразі цього виду спорту немає у програмі Олімпійських ігор 2028 року у Лос-Анджелесі.

Український футбольний клуб заінтригував відео з Усиком: "Ви готові?"

"Ми їдемо на Олімпіаду! Згадую свою власну подорож 12-річної давнини, коли я прагнув золота. Я добре пам’ятаю ці емоції – суміш страху та рішучості, прагнення до перемоги. Зараз я хочу підтримати бійців збірної України, які переживають ці почуття", – зазначив боксер.

Усику важко змиритися з тим, що ця Олімпіада може стати останньою, на якій відбудуться змагання з боксу.

"Їх втрата була б руйнівною для нашого виду спорту, адже саме в аматорському боксі відкриваються нові таланти. Я вважаю, що олімпійське золото – це вершина досягнень для будь-якого спортсмена.

Саме тому ми з моєю командою Ready To Fight присвячуємо свій час у Парижі пошуку шляхів допомоги. Ми прагнемо зберегти олімпійський бокс для майбутніх поколінь, гарантуючи, що він залишиться чесним, прозорим і по-справжньому олімпійським", – написав Усик.

Нагадаємо. що Усик був учасником Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні, де в другому турі програв майбутньому срібному призеру італійцеві Клементе Руссо. На Олімпіаді-2012 у Лондоні українець переміг Руссо у фіналі, завоювавши золоту медаль.

 

Джерело:

Інстаграм Олександра Усика