УКР РУС

Зірковий хокеїст, який ледь не втратив око, відрізав палець заради Олімпіади: "Зробив це свідомо"

20 липня 2024 , 14:00 / Читать на русском

Гравець чоловічої збірної Австралії з хокею на траві Метью Доусон ампутував верхню частину безіменного пальця. Таке рішення він ухвалив для того, щоб взяти участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі пізніше цього місяця.

Доусон зламав безіменний палець правої руки напередодні Олімпіади-2024, що могло поставити його участь під сумнів.

Російська тренерка їде на Олімпіаду в складі Китаю: донька екс-футболіста збірної України

Однак 30-річний гравець, який грав у складі Кукабаррас, що здобули срібну медаль на Токіо-2020, вирішив ампутувати пошкоджену частину замість того, щоб накласти на неї гіпс. Доусон стверджує, що це рішення було ретельно обдуманим.

"Я ухвалив зважене рішення разом з пластичним хірургом не тільки заради можливості зіграти в Парижі, але й заради подальшого життя. Найкращим варіантом для мене було відрізати верхню частину пальця. На цей час це невелика зміна і виклик, що захоплює, я гадаю", – заявив спортсмен.

"У мене не було багато часу, щоб прийняти рішення. Я вирішив, а потім зателефонував дружині, і вона сказала: "Я не хочу, щоб ти ухвалив поспішне рішення". Але у мене була вся необхідна інформація, щоб вирішити це не для Парижа, а для подальшого життя. Сподіваюся, мені не знадобиться багато часу, щоб повернутися у форму", – додав він.

Тренер Кукабаррас Колін Батч привітав рішення Доусона, назвавши його неймовірним проявом відданості команді.

"Доусон повернувся до тренувань. Він, безумовно, встановив високу планку для будь-кого, хто може зламати палець у майбутньому, але я віддаю належне Метту, він ухвалив це рішення і, очевидно, дійсно налаштований грати в Парижі", – заявив Батч.

Доусон також применшив значення свого екстремального рішення.

"Є багато інших проблем і інших людей, які переживають інші речі у своєму житті, які важливіші, ніж втрата пальця, тому мені дуже пощастило, що це лише невелика частина мого пальця", – зазначив він.

Це не перший випадок, коли Доусон стикається з екстремальними травмами. Шість років тому він ледь не втратив око після удару хокейною ключкою.

 

Джерело:

Olympics